Kort oppsummert – Frokostmøte med PST

admin
Kommentarer er skrudd av for Kort oppsummert – Frokostmøte med PST

Onsdag 9. september arrangerte TPF frokostmøte med PST. Hovedtemaet var hvordan PST kan bidra til økt sikkerhet og beredskap i organisasjoner. Det var mye lærdom å hente for de som deltok og flere interessante debatter utspilte seg fra temaene.

Det ble blant annet diskutert hvordan en høflig gest som å holde døren oppe for nestemann ved sikrede dører kan utgjøre en risiko for bedriften.

Det ble informert om hvilke land som man burde være ekstra påpasselige med når det kommer til informasjonsdeling og samarbeid. Det ble foreslått enkle tiltak som clean-desk-policy for å både øke sikkerheten og effektiviteten i hverdagen.

I tillegg til enkle tiltak ble det også tatt opp flere mulige risikoer som de fleste ikke er klar over. Visste du for eksempel at mobilen kan avlyttes selvom den er avslått? Det er derfor grunn til å la mobil og nettbrett ligge utenfor møterommet ved viktige styremøter. Og det er all grunn til å være ekstra forsiktig når du reiser. Om du logger deg inn på hotellets wifi-nett, kan andre få tilgang til informasjonen du har på din pc, mac eller nettbrett.

Vi takker PST for et lærerikt møte!